Česká televize kompletně přepracovala hokejovou aplikaci pro chytré televizory

5. květen 2016

Aplikace zahrne živé přenosy ze všech zápasů, s možností vrátit se v přehrávání zpět v čase až o tři hodiny, a bohatý video archiv.

Událostí číslo jedna pro sportovní fandy je aktuálně nadcházející mistrovství světa v hokeji. Česká televize k němu připravuje kromě kompletního pokrytí živých přenosů také řadu doplňkových aktivit. Jednou z nich je úplné přepracování hybridní aplikace pro majitele chytrých televizorů a set-top-boxů s podporou standardu HbbTV. Cílem sekce Nová média České televize je, aby se diváci dostali k servisu, který obsahuje nejen aktuální výsledky, ale například i profily hráčů a řadu dalšího. Veřejnoprávní televize je v oblasti hybridního vysílání v České republice lídrem.

„Aplikace zahrne živé přenosy ze všech zápasů, s možností vrátit se v přehrávání zpět v čase až o tři hodiny, a bohatý video archiv,“ konstatoval vedoucí Teletextu Jan Zeman, podle kterého diváci ocení i možnost navolit do přenosů zeleným tlačítkem informační lištu s průběžnými zprávami z paralelně probíhajících zápasů. Aplikaci dává České televize v hybridním vysílání aktuálně největší prioritu a zařadila ji v menu na první pozici, tedy ještě před nejpopulárnější iVysílání. Veřejnoprávní médium dále nabízí například možnost listovat elektronickým programovým průvodcem, zjistit situace v horských střediscích a podobně.

autor: lukpo
Spustit audio