Česká televize koupila seriál jen kvůli Miroslavu Donutilovi. Ve vysílání si stěžoval na Novu a bulvár

25. duben 2015

Přestože má na to věk i šediny, po vnoučatech zatím netouží. S mladším synem Martinem si užívá herecký návrat do brněnského divadla Husa na provázku a starší Tomáš ho zatím dědečkem udělat nehodlá. Žije prací.

Miroslav Donutil je dokonalý profík. Ctí domluvený termín. Byl očividně nachlazený a večer ho čekala role Truffaldina v nejúspěšnější inscenaci Národního divadla Sluha dvou pánů, kterou už hraje přes 20 let.

Usnul na vrátnici

Přesto byl na recepci Dvojky s čtvrthodinovým předstihem. Času využil a trochu si tam zatím zdřímnul…

Bulvár kontra Donutilovi

Ve vysílání si pak postěžoval, že bulvár vědomě ničí pověst prosperující kavárny jeho ženy Zuzany. Naopak se těší na zatím nejrozsáhlejší roli v seriálu, který Česká televize koupila jen kvůli němu.

V Amadeovi se synem

Hereckou spolupráci se svým synem Martinem označil za novou dimenzi jejich vztahu. Potvrdil, že inscenace Amadeus byla hitem loňské sezony.

Poplival Novu

Za vybudování nové scény divadla Husa na provázku v brněnském Špalíčku i za obnovu dalších dvou divadel vyzdvihl kontroverzního důchodce Jaroslava Tučka. A nakonec se rozohnil nad nejsledovanějším televizním zpravodajstvím v zemi.

Poslechněte si, jak důstojně létaly jiskry, ze záznamu v iRadiu.

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.