Česká televize téměř dokončila základní síť pro DVB-T2, spustila vysílač Zlín – Tlustá hora

3. květen 2018

Multiplex využívá pro šíření svých stanic také Český rozhlas. K dispozici jsou zde i některé tematické okruhy, které na VKV zájemce nenaladí.

České Radiokomunikace dnes zprovoznily pro Českou televizi její předposlední vysílač ze základní sítě, která bude šířit ve standardu DVB-T2 všechny její programy ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Na novinku upozornil Televizníweb.cz, jehož je právě tento operátor generálním partnerem. Kromě České televize jsou v multiplexu k dispozici pochopitelně také stanice Českého rozhlasu. Ze základní sítě DVB-T2 vysílačů tak v tuto chvíli zbývá zprovoznit pouze východočeskou Černou horu.

Zlínská Tlustá hora funguje na kanálu 26 s výkonem 100 kW v horizontální polarizaci. „Během dopoledne jsme prováděli testy vysílače, které byly naprosto bez problémů a po dohodě s ČT jsme vysílač již nechali zapnutý,“ uvedl pro Televizníweb.cz Marcel Procházka, ředitel regulace a strategie Českých Radiokomunikací. Na Zlínsku není možné sledovat ve vysokém rozlišení pouze programy České televize. Díky Přechodové síti 13 společnosti Digital Broadcasting, za níž stojí Radim Pařízek, je zde k dispozici také stanice JOJ Family HD. Plochu pokrytou z vysílače Tlustá hora najdete zde

autor: lukpo
Spustit audio