Česká televize vylepšila před startem ČT 24 HD celkový dojem z ranního Studia 6

7. září 2016

Stanice bude k dispozici na satelitu, v kabelových sítích a pochopitelně prostřednictvím pozemního vysílání DVB-T2/HEVC, které bude spuštěno v příštím roce.

Drobná technická změna, která má však velmi podstatný podíl na ranním vysílání České televize, proběhla ve Studiu 6, z něhož se právě stejnojmenný blok vysílá. Skutečnost potvrdila webu Digitální rádio Michaela Zahrádková z tiskového oddělení veřejnoprávního média. „Udělali jsme upgrade projekce ve studiu, což nám umožnilo kvalitnější širokoúhlejší zobrazování informací v zadní projekci,“ konstatovala Zahrádková.

Pro ranní vysílání, ale i další pořady, které se ze Studia 6 vysílají, jde o velmi podstatnou změnu, protože například jas na projekční ploše je nyní jasnější a i pro diváka tak jsou informace lépe viditelné. Česká televize začne od 1. listopadu šířit svůj kanál ČT 24 ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), který doplní i stanice ČT :D a ČT art. Studio 6 už je možné sledovat v HD kvalitě v tuto chvíli na ČT 1, případně na webu v rámci archivu iVysílání. Zde jsou takto dostupné i některé další pořady vysílané z těchto prostor.

autor: lukpo
Spustit audio