České juniorky vyhrály čtyřhru na Australian Open a teď musí do školy

Hned dva deblové tituly putují do Česka z tenisového Australian Open. Ten první získala v ženském deblu Lucie Šafářová, ten druhý vybojovaly v dívčí čtyřhře talentované juniorky Miriam Kolodziejová a Markéta Vondroušová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miriam Kolodziejová (vlevo) a Markéta Vondroušová vyhrály na Australian Open čtyřhru juniorek

Miriam Kolodziejová (vlevo) a Markéta Vondroušová vyhrály na Australian Open čtyřhru juniorek | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Pololetní vysvědčení zatím nedostaly, ale na tom tenisovém teď mají jedničku.

Markéta Vondroušová a Miriam Kolodziejová spolu vyhrály dívčí debl na grandslamovém Australian Open a s sebou do Česka si vezou dva malé ušaté stříbrné poháry s podstavcem a k tomu ještě dvě velké květiny.

„Trénujeme spolu na I. ČLTK, bydlíme tam, pokoje máme vedle sebe a jsme hodně dobrý kamarádky. Tak jsme se domluvily, že když sem obě jedeme, že si spolu zahrajeme debl. Už předtím jsme vyhrály turnaj v Senci, a tak odjížděly s dobrou formou a náladou,“ prozradila Radiožurnálu Miriam Kolodziejová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Miriam Kolodziejová a Markéta Vondroušová vyhrály na Australian Open čtyřhru juniorek

V dubnu jí bude osmnáct, takže má letos poslední šanci ještě bojovat s juniorkami a dohlížet při tom na mladší kamarádku, vedle které přes týden bydlí.

„Jsem taková její starší sestra. Radím jí ve všem, co má dělat.“ A Markéta Vondroušová prý zase pomáhá s některými tenisovými věcmi.

Je sice o dost mladší, ale zato už byla párkrát hodně úspěšná na grandslamové juniorce, v singlu sotva jako patnáctiletá dosáhla na semifinále v Paříži i ve Wimbledonu a v deblu už si o titul také jednou zahrála.

Tenistka Šafářová získala na Australian Open titul ve čtyřhře

Číst článek

„Spíš ta nervozita. Markéta už jedno finále hrála a v prvních gamech jsme střídaly dobré míče a zbytečné chyby. Ale nakonec jsme se dostaly do tempa,“ těší nakonec Miriam Kolodziejovou, která si i proto přibalí do tašky pohár za titul v deblu grandslamové juniorky.

Stejně jako její spoluhráčka Markéta Vondroušová. Ale na letiště se jim moc nechtělo. Prvně jmenovaná má strach z létání a ovlivňuje tím prý i mladší kamarádku.

„Dřív jsem byla v pohodě, ale v poslední době se strašně bojím. Sedíme vedle sebe v letadle a ona hned začne strašit,“ přiznává Markéta Vondroušová, kterou čekají po návratu do Česka školní povinnosti.

Je krásné mít vyryté své jméno na trofeji, těší Šafářovou po deblovém titulu

Číst článek

Pololetní vysvědčení nedostala ne proto, že byla teď v Austrálii, ale také proto, že jí toho dost chybělo. Bez individuálního plánu prý moc nestíhala, takže se prý z Prahy zřejmě vrátí do Sokolova.

„Moc to ve škole nešlo, tak jsme se rozhodli, že zkusím přestoupit do Sokolova. Budu sice pořád bydlet v Praze, ale do školy budu dojíždět,“ říká Markéta Vondroušová. Také Miriam Kolodziejová má před sebou povinnosti, aby kromě skvělého tenisového vysvědčení mohla dostat i to školní.

„Mám týden na to, abych stihla dodělat první pololetí. Pak začnu s tím druhým,“ dodává Kolodziejová.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme