České komerční televize zakládají novou asociaci, plány odhalí ve čtvrtek

27. únor 2017

V pouhých dvou dnech bude dále spuštěno i DVB-T2 vysílání v Praze a podobu svého neplaceného kanálu určeného pro pozemní distribuci odhalí i operátor O2 Czech Republic.

Čeští privátní vysílatelé zakládají novou Asociaci komerční televizí (AKTV). Vyplývá to z povánky, která dorazila novinářům v pátek odpoledne. O tom, kdo patří mezi zakládající členy a jaké budou konkrétní kroky AKTV, se má odborná veřejnost dozvědět ve čtvrtek odpoledne. Web Digitální rádio se pochopitelně akce zúčastní. Podle webu MediaGuru má jít o subjekt, který bude hájit zejména zájmy televizí Nova a Prima.

Začátek března bude z pohledu digitálního vysílání velmi pestrý. Kromě klasických novinek, které lze očekávat se startem nového měsíce, je naplánováno zejména spuštění digitálního pozemního vysílání DVB-T2 z vysílače Žižkov a Cukrák. Akce proběhne 1. března za účastí zástupců Českých Radiokomunikací, Českého telekomunikačního úřadu, Ministerstva průmyslu a obchodu a dalších. Konference AKTV proběhne pouhý den poté. Za zmínku stojí fakt, že Nova stávající model pozemního vysílání dlouhodobě kritizuje. Jde o jedinou distribuční platformu, kde televize musí platit operátorům a naopak od nich poplatky nevybírají. Ve čtvrtek se koná také akce ke startu volně šířené televize O2TV Free.

autor: lukpo
Spustit audio