České Radiokomunikace mají známy parametry DVB-T2 vysílačů Klínovec a Ploštiny

1. listopad 2017

Na zveřejnění technických parametrů čekají ještě jihočeské vysílače Kleť a Mařský vrch. Dočkáme se jich pravděpodobně v následujících měsících.

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) ve své elektronické databázi zveřejnil technické parametry chystaných vysílačů Jáchymov – Klínovec a Valašské Klobouky – Ploštiny, které budou spadat do přechodového DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací. V databázi ČTÚ je tak v tuto chvíli už čtyřiadvacet lokalit zmíněného operátora a zbývá přidat pouhé dvě oblasti. Na zveřejnění technických parametrů čekají ještě jihočeské vysílače Kleť a Mařský vrch.

Z Klínovce budou moci České Radiokomunikace vysílat na kanálu 31 výkonem 50 kW s horizontální polarizací, u Ploštin použije operátor kanál 22 jako v případě zlínské Tlusté hory. Z Valašských Klobouků se bude šířit signál výkonem 25 kW a i zde platí využití horizontální polarizace. Dle harmonogramu, který operátor prezentoval i na odborné konferenci Radiokomunikace 2017, by měly oba nové vysílače odstartovat v prvním kvartálu příštího roku. Aktuálně jsou v Přechodové síti 12 šířeny programy skupin Prima, Óčko a Barrandov, které doplňují Šlágr TV a TV Noe.

autor: lukpo
Spustit audio