České Radiokomunikace začaly v Praze v tichosti testovat nový DVB-T multiplex

4. červenec 2016

Operátor v současné době nemá pro Regionální síť 20 žádného zákazníka, proto jsou zde vysílány pouze čtyři zkušební pozice

České Radiokomunikace zahájily na území Prahy testy svého nového televizního multiplexu fungujícího ve standardu DVB-T. Podle informací webu Digitální rádio byla tato distribuce zahájena již 20. června v 10.00, a to z vysílače Strahov na kanálu 57 s vyzářeným výkonem 3 kW. Jedná se o vysílač zařazený do Regionální sítě 20. Naše redakce o této skutečnosti neinformovala dříve, protože se její osazenstvo nacházelo mimo území České republiky a web fungoval přibližně deset dní v omezeném režimu.

České Radiokomunikace v současné době nemají pro Regionální síť 20 žádného zákazníka, proto jsou zde vysílány pouze čtyři zkušební pozice označované jako Test 1 až Test 4. Vysílač v lokalitě Praha – Strahov byl operátorovi přidělen nově Českým telekomunikačním úřadem před několika měsíci. Původně se jednalo o areál Malešické spalovny, kterou využívala Regionální síť 1. Radiokomunikace později multiplex od svého konkurenta převzaly. Regionální síť 1 se v Praze dlouhodobě potýkala s nezájmem zákazníků. Jediným programem šířeným z tohoto stanoviště tak byla pouze slovenská stanice TV8.

autor: lukpo
Spustit audio