Česko-slovenskou Miss Roma 2015 je Bianka Bertoková z Bratislavy

Romský i moravský folklór, hudba, zpěv, tanec a především krásné dívky - to všechno jsou atributy česko-slovenské Miss Roma. Patnáctý ročník této soutěže se včera konal v Hodoníně, moderoval ho jako už tradičně herec Jan Čenský. Korunku královny krásy získala Bianka Bertoková. Stejně jako loni dívka ze Slovenska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miss Roma 2015 Bianka Bertoková

Miss Roma 2015 Bianka Bertoková | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

„Jsou to nepopsatelné pocity,“ svěřila se bezprostředně po korunovaci osmnáctiletá studentka taneční a herecké konzervatoře v Bratislavě Bianka Bertoková.

Jak řekla, nejtěžší při ní byla chůze a zvládnutí trémy. „Celou soutěž jsem vnímala velmi dobře a celý večer jsem si chtěla užít.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Soutěž Miss Roma 2015 sledovala Vlasta Gajdošíková

„Je to velice prestižní soutěž, obrovská slavnost a propagace národnostní menšiny,“ pochvaloval si předseda poroty a jihomoravský radní Jiří Janda z ČSSD.

Význam akce podle něj roste každým rokem a cílem soutěže podle pořadatelů není dostat dívky na přehlídková mola, ale zviditelnit romskou kulturu.

Dráhu modelky neplánuje ani sama vítězka. „Mám to velmi ráda, ráda se předvádím, fotím, ale nemyslím si, že je to moje parketa,“ poznamenala Bianka Bertoková.

Miss Roma 2015Bianka Bertoková | Foto: Vlasta Gajdošíková

Vlasta Gajdošíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme