Český rozhlas bude propagovat DAB+ rádio v příštím roce velkou kampaní

28. červen 2017

Generální ředitel René Zavoral věří, že po sněmovních volbách se podaří najít k diskusi mezi poslanci partnery, kteří by byli schopni digitalizaci rádia posunout dále.

Velkou kampaň, která bude propagovat digitální vysílání DAB+, chystá na začátek příštího roku Český rozhlas. Na dnešním zasedání Rady ČRo o tom informoval generální ředitel veřejnoprávního média René Zavoral, který zmínil, že tento plán má cenu realizovat ve chvíli, kdy bude multiplex Českého rozhlasu dostupný nejen v Praze, jako je tomu nyní, ale také v Plzni, Brně a Ostravě. K tomu by mělo dojít do konce letošního roku.

„Chystáme komunikační strategii a již nyní jsem upozornil zaměstnance, že digitální vysílání je samozřejmost, která je součástí Českého rozhlasu,“ oznámil radním na dnešním zasedání Zavoral. „Jednáme se zástupci automobilového průmyslu. Chceme, aby se DAB+ přijímače v automobilech staly součástí základní výbavy,“ potvrdil již dříve avizované plány generální ředitel veřejnoprávní instituce. Helena Havlíková, specialistka na regulaci elektronických médií, která zastoupila technického ředitele Karla Zýku, uvedla, že digitální rozhlas znamená pro Český rozhlas technologickou platformu, ke které se přiklání většina zemí.

„Určitě neplánujeme analogové vysílání ukončovat. Na rozdíl od televizního vysílání tu není tlak na ukončování analogové distribuce. V České republice jsou bohužel legislativní podmínky roztříštěny. Dlouhodobá strategie zatím není stanovena,“ popsala v kostce stávající stav Havlíková, podle níž je a do budoucna by měl být Český rozhlas lídrem digitálního vysílání. Generální ředitel René Zavoral věří, že po sněmovních volbách se podaří najít k diskusi mezi poslanci partnery, kteří by byli schopni digitalizaci rádia posunout dále.

autor: lukpo
Spustit audio