Český rozhlas Jazz na Facebooku dosáhl významného milníku

18. září 2017

Rozhlasovou stanici mohou zájemci najít primárně v multiplexu ČRo DAB+ z vysílače Praha – Žižkov na kanálu 12C, dostupná je také na internetu.

Český rozhlas Jazz už si na Facebooku našlo a aktuálně ho sleduje deset tisíc fanoušků. Tematická stanice veřejnoprávního média je jediným tuzemským okruhem, který se věnuje jazzové hudbě. Denně tuto stanici poslouchají tři tisíce lidí, v týdenních datech je jich čtrnáct tisíc. Ukázaly to aktuální výsledky Radioprojektu, které byly zveřejněné začátkem srpna. Český rozhlas Jazz se staví v počtu posluchačů přibližně na stejnou úroveň jako ČRo D-dur.

Rozhlasovou stanici mohou zájemci najít primárně v multiplexu ČRo DAB+ z vysílače Praha – Žižkov na kanálu 12C. Signál z hlavního města je šířen výkonem 20 kW a pokrývá tak nejen samotnou metropoli, ale i široké okolí. Do konce listopadu přinese Český rozhlas signál tohoto okruhu také do Ostravy, Brna a Plzně. Veřejnoprávní jazzová stanice je dostupná také v DAB+ multiplexu středočeské firmy Teleko, naopak západočeská společnost RTI cz jeho signál nešíří. Jazz je možné naladit i v IPTV nabídce služby O2TV, kabelové síti UPC, na satelitu Astra 3B, v DVB-T multiplexu 1 nebo na internetu.

autor: lukpo
Spustit audio