Český rozhlas plánuje zlepšovat pokrytí VKV signálem i v letošním roce

22. únor 2018

Veřejnoprávní médium využívá distribuční mix řady platforem, analogové vysílání však prozatím zůstává nadále tou nejdůležitější z nich.

Český rozhlas bude i v letošním roce zlepšovat pokrytí VKV signálem napříč Českou republikou. Zaměřit se chce přitom hlavně na problematické oblasti. Při příležitosti spuštění nového VKV vysílače Děčín – Popovický vrch pro stanice ČRo Plus a ČRo Dvojka to uvedl ředitel Techniky a správy veřejnoprávního média Karel Zýka. Připomeňme, že v loňském roce spustil Český rozhlas celkem osm nových analogových vysílačů.

„Jsme rádi, že jsme zahájili vysílání v oblasti, kde zatím signály těchto stanic nebyly dostupné. I v tomto roce se budeme nadále snažit zlepšit pokrytí napříč Českou republikou,“ konstatoval Zýka. Český rozhlas využívá distribuční mix řady platforem, analogové vysílání však prozatím zůstává nadále tou nejdůležitější z nich. Bude-li k tomu mít veřejnoprávní médium podmínky, je připraveno rozšiřovat i pokrytí technologie DAB+. Multiplex Českého rozhlasu v tuto chvíli funguje z vysílačů Praha – Žižkov, Beroun – Děd, Plzeň – Radeč, Brno – Hády a Ostrava – Hošťálkovice.

autor: lukpo
Spustit audio