Český rozhlas Plus spustí nový VKV vysílač v Teplicích

21. září 2017

Nový vysílač Českého rozhlasu Plus bude umístěn v lokalitě Letná a bude fungovat na frekvenci 103,6 MHz s výkonem 100 Wattů ve vertikální polarizaci.

V pátek 22. září bude do provozu uveden nový VKV vysílač stanice Český rozhlas Plus pro severočeské město Teplice. Veřejnoprávní médium tak pokračuje ve zlepšování pokrytí signálem v problematických oblastech. Český rozhlas Plus má dlouhodobě rostoucí křivku poslechovosti a je jediným okruhem, který nabízí výhradně mluvené slovo, zejména aktuální publicistiku a analytické rozhovory.

Nový vysílač Českého rozhlasu Plus bude umístěn v lokalitě Teplice – Letná a bude fungovat na frekvenci 103,6 MHz s výkonem 100 Wattů ve vertikální polarizaci. Posluchači v dané lokalitě si ho budou moci naladit úderem páteční jedenácté hodiny dopolední. Ředitel úseku Techniky a správy Českého rozhlasu Karel Zýka již na konci srpna uvedl, že veřejnoprávní médium bude nadále usilovat o rozšiřování pokrytí signálem. Český rozhlas Plus si podle aktuálního Radioprojektu naladí denně už 76 tisíc posluchačů.

Připomeňme, že Český rozhlas spustil pro stanici ČRo Plus již začátkem tohoto měsíce vysílač Ústí nad Labem z lokality Klíše, který funguje na kmitočtu 93,9 MHz s výkonem 100W ERP, a vysílač Velké Opatovice z lokality Jevíčko, který působí na kmitočtu 101,5 MHz s výkonem 200W ERP. Pokud se podíváme dále do minulosti, Český rozhlas Plus uvedl do provozu například v červnu loňského roku středovlnný vysílač České Budějovice – Husova kolonie. Prostřednictvím VKV je dostupný od konce roku 2015.

Pokrytí Plus od 22.09.2017 - nový vysílač v Teplicích 103,6 FM
autor: lukpo
Spustit audio