Český rozhlas Plus už je s posluchači pět let, chystá pro ně novinky

27. únor 2018

Jediný okruh mluveného slova bylo zpočátku slyšet jen na internetu a středních vlnách Dvojky a pouze od 16 hodin do půlnoci.

Český rozhlas Plus, veřejnoprávní stanice zaměřená výhradně na mluvené slovo a analytickou publicistiku, oslaví ve čtvrtek 1. března své páté narozeniny. Při této příležitosti se budou moci jeho posluchači setkat s novým sloganem „Když chcete vědět proč“ a novou zvukovou grafikou. Od 1. března tedy uslyšíte pořady i zprávy s novými znělkami. Hlasem stanice se stal herec Marek Holý. Stanice je k dispozici z řady VKV vysílačů a mj. i v multiplexu ČRo DAB+.

Jediný okruh mluveného slova bylo zpočátku slyšet jen na internetu a středních vlnách Dvojky a pouze od 16 hodin do půlnoci. V následujícím roce už mohli Plus poslouchat lidé v Praze a okolí na frekvenci 92,6 FM a od 2. listopadu 2015 vysílá už 24 hodin, 7 dní v týdnu. Před pěti lety začalo vysílání Plusu zprávami v 16 hodin a jednou z hlavních zpráv byl právě start nové stanice. V roce 2016 vzrostl počet posluchačů stanice na 90 tisíc týdně, o rok později ladí Plus už přes 100 tisíc lidí týdně. V květnu 2017 prošla rekonstrukcí studia a Český rozhlas Plus od té doby vysílá z moderního vysílacího komplexu i Full HD videa.

autoři: lukpo , Jan Solnička
Spustit audio