Český rozhlas překlopil další weby regionálních stanic do nového kabátu

2. březen 2018

Právě Karlovy Vary budou pro posluchače Českého rozhlasu letos hodně důležité. Západočeské město se dočká samostatného vysílání, které nebude závislé na programu odbavovaném z Plzně.

Oddělení Nová média Českého rozhlasu nadále pokračuje v překlápění svých webových portálů do redakčního systému Drupal. Návštěvníci díky tomu získají nejen nový vzhled stránek, ale také možnost prohlížet si je pohodlně na mobilních telefonech, případně tabletech. Webový portál se automaticky přizpůsobí na velikost displeje. K 1. březnu se nových prezentací dočkaly internetové stránky regionálních stanic Sever, Plzeň a Karlovy Vary.

Právě Karlovy Vary budou pro posluchače Českého rozhlasu letos hodně důležité. Západočeské město se dočká samostatného vysílání, které nebude závislé na programu odbavovaném z Plzně. Podobně už v uplynulých měsících odstartovala studia Českého rozhlasu v Liberci a Zlíně. Veřejnoprávní médium v čele s generálním ředitelem René Zavoralem potvrzuje, že regionální vysílání je jednou z jeho priorit. Nový redakční systém a jeho výhody začne v následujících měsících využívat i Digitální rádio, tedy portál, který právě čtete.

autor: lukpo
Spustit audio