Český rozhlas Radiožurnál udržel pozici trojky na rádiovém trhu, opět rostl

7. únor 2018

Nejposlouchanější regionální stanicí veřejnoprávního média je jeho brněnské studio, které v rámci týdenních dat atakovalo dvousettisícovou hranici.

Český rozhlas Radiožurnál zůstává nejposlouchanější stanicí veřejnoprávního média a celkově ji patří pozice trojky na domácím trhu mezi celoplošnými programy. Ukázaly to dnes prezentované výsledky poslechovosti Radioprojekt za III. a IV. kvartál loňského roku. Radiožurnál si denně pustí 846 tisíc posluchačů, což je oproti předchozímu měření nárůst o 13 tisíc lidí. Minule to tedy bylo 833 tisíc posluchačů.

Radiožurnál se v rámci týdenních dat poprvé dostal na pozici jedničky v Libereckém kraji, kde v této kategorii eviduje 78 tisíc posluchačů. Vlajková stanice Českého rozhlasu nadále vede v hlavním městě, kde ji denně ladí 243 tisíc lidí, Radiožurnál je taktéž jedničkou mezi řidiči z povolání, kde její vysílání preferuje 16,2 % posluchačů. V této kategorii je dokonce stanice nad trvale nejposlouchanější stanici Rádio Impuls. Vysílání tohoto okruhu si denně nenechá ujít 1,028 milionu lidí, následuje ji Evropa 2.

Nejposlouchanější regionální stanicí Českého rozhlasu je jeho brněnské studio, které v rámci týdenních dat atakovalo dvousettisícovou hranici, denně si jeho vysílání nenechá ujít 122 tisíc lidí, kde jde o drobný nárůst pět tisíc posluchačů. Dalšími nejposlouchanějšími stanicemi veřejnoprávního média jsou Dvojka, Plus a Vltava. Český rozhlas Plus se držel v rámci posledního měření prakticky na svém – 65 tisíc posluchačů. Denně ladí stanice Českého rozhlasu celkově půl druhého milionu posluchačů. Radioprojekt probíhá na vzorku 30 tisíc respondentů ročně telefonickým dotazováním. Cílovou skupinou jsou lidé od 12 do 79 let. V týdenním i denním zásahu si rádio oproti předchozímu měření polepšilo – 86,7 % týdně, 62,4 % denně. Rádio je prozatím stále nejsledovanějším mediatypem v České republice.

autor: lukpo
Spustit audio