Český rozhlas Region ukončí vysílání na satelitu, nahradí ho nová stanice

9. červen 2017

K dispozici bude nadále i elektronický programový průvodce, takže bude mít satelitní divák trvale přehled o aktuálním programu.

Český rozhlas Region, středočeské studio veřejnoprávního rádia, ukončí o půlnoci ze 14. na 15. června satelitní distribuci. Stanice byla šířena na pozici 23.5 stupně východně, družice Astra 3B. V satelitním multiplexu okruh nahradí již dříve avizovaná Regina DAB Praha. Majitelé přijímačů pro sledování programů z družice nebudou muset přelaďovat, protože parametry jsou naplánované původní, změní se pouze název programu.

V případě, že by k přejmenování programové pozice nedošlo a satelitní divák měl stále v seznamu ČRo Region, bude stačit znovu naskenovat satelitní multiplex, v němž se stanice nachází. Součástí vysílání Regina DAB Praha na satelitu bude také elektronický programový průvodce (EPG). Divák tak bude mít trvalý přehled o tom, co stanice vysílá s dostatečným předstihem a bude si moci případně i dané pořady nahrát. Kromě vyřazení ČRo Region a zařazení Regina DAB Praha k žádné další technické změně nedojde.

Parametry příjmu (od 15. června): Astra 3B (23.5 stupně východně), 12344/H, SR 29900, FEC 2/3, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio