Český rozhlas Vltava nabídne na satelitu Astra koncert s prostorovým zvukem 5.1

16. srpen 2017

Obsahem přenosu v prostorovém zvuku s datovým tokem 450 kbps, který začne ve čtvrtek ve 21.02, bude Koncert pro trubku a orchestr Es-dur od Johanna Nepomuka Hummela.

Český rozhlas Vltava nabídne svým posluchačům zítra, tedy ve čtvrtek 17. srpna, historicky poprvé vysílání s prostorovým zvukem Dolby Digital 5.1. Tento způsob přenosu signálu si zájemci budou moc naladit v rámci rozhlasového multiplexu veřejnoprávního rozhlasu na satelitu Astra 3B, pozice 23.5 stupně východně, a to na programové pozici ČRo TEST DD. Stejně jako v případě ostatních stanic Českého rozhlasu není vyžadována dekódovací karta.

Obsahem přenosu v prostorovém zvuku s datovým tokem 450 kbps, který začne ve 21.02, bude Koncert pro trubku a orchestr Es-dur od Johanna Nepomuka Hummela. O jeho přednes se postarají Mihály Könyves-Tóth a Symfonický orchestr Českého rozhlasu, řídí Radek Baborák. Veřejnoprávní médium dlouhodobě pro své posluchače připravuje vysílání unikátních snímků. Na straně posluchače není vyžadována žádná speciální technika, postačí klasická sestava domácího kina. V klasickém stereo podání bude přenos dostupný na programové pozici ČRo Vltava.

autor: lukpo
Spustit audio