Čeští diváci mohou sledovat na nejpopulárnějším satelitu novou televizi o vaření

19. červenec 2017

Televize je šířena volně, tedy bez kryptování, a k jejímu dekódování není nutná karta žádného z provozovatelů placených služeb.

V multiplexu telekomunikačního operátora Telekom Serbija, družice Astra 3B, pozice 23.5 stupně východně, došlo v uplynulých dnech k programové změně. Začátkem týdne došlo k nahrazení vysílání stanice RTS Sat programem Kitchen TV. I tato televize je šířena nadále volně, tedy bez kryptování, a k jejímu dekódování není nutná karta žádného z provozovatelů placených služeb. Program je možné bez problémů přijímat i na našem území.

Program je šířen v multiplexu se standardem DVB-S, nicméně program je kódován v MPEG-4/AVC. Divák potřebuje pro jeho sledování modernější set-top-box. Vzhledem k tomu, že obměna satelitních přijímačů u operátora Skylink za modernější připravené pro HDTV, není tato skutečnost žádnou překážkou. Datový tok stanice se pohybuje v průměru pod 2 Mbps, jeho rozlišení je 720x576. Obrazový formát byl v době psaní textu chybně nastaven na poměr 4:3, a to trvale. Zvuk má formát stereo s datovým tokem 192 kbps.

Parametry příjmu: Astra 3B (23.5 stupně východně), 11683/V, SR 2734, FEC 5/6, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio