Čeští turisté se vracejí do Egypta a Tuniska, nezájem o Turecko trvá

Češi mají větší zájem o zájezdy do Egypta a Tuniska na září a říjen. Oproti loňsku se počet objednávek dovolených do Egypta zvýšil až o desítky procent. Potvrdila to Asociace cestovních kanceláří.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pláží Súsy si užívají jen místní

Pláží Súsy si užívají jen místní | Foto: Štěpán Macháček | Zdroj: Český rozhlas

Průměrné ceny last minute zájezdů na září jsou až o 3 tisíce korun nižší než v létě. Kvůli zhoršené bezpečnostní situaci v minulosti klesl počet návštěvníků v severní Africe. Do Egypta si ale turisté cestu znovu nacházejí.

„Egypt má už trend nárůstu v posledních několika měsících. Je to dáno především tím, že egyptská vláda přesvědčila lidi o tom, že myslí vážně svá opatření z hlediska bezpečnosti,“ říká místopředseda Asociace cestovních kanceláří Jan Papež.

„U Tuniska je to dáno především cenovou nabídkou. Nabídka do Tuniska už je na cenovém dnu. Už se nedá předpokládat, že by někam dál klesala. Lidé si samozřejmě musí uvědomit, že v případě, že je ta cenová nabídka velmi, velmi nízká, tak se to musí zčásti projevit i na servisu, který na místě dostávají,“ dodává Papež.

Nejžádanější destinace na září a říjen jsou ale stále Řecko, Itálie a Chorvatsko. Naopak poptávka po Turecku je stále nízká.

Tereza Janouškovcová Bartůňková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme