Cestující z Českého Těšína moknou na opraveném nádraží. Město žádá nápravu

Českotěšínská radnice chce prosadit další úpravy vlakového nádraží. Za modernizaci trati i stanice dala Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) víc než miliardu korun. Lidé si ale stěžují na některé nedostatky. Nejvíc cestujícím vadí kratší zastřešení nástupišť, kvůli kterému teď v dešti moknou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nové vlakové nádraží ve Vídni

Nové vlakové nádraží ve Vídni | Foto: Štěpánka Kadlečková | Zdroj: Český rozhlas

Na nádraží přijíždí vlak, zhruba pět vagónů zůstává nezastřešených.

„Cestující chce být krytý, pokud má velká zavazadla. Chce se dostat suchou nohou do vlaku, což tu bude komplikované,“ říká paní Milada, která čeká na svůj vlak.

„Vadí mi tu i přítomnost holubů. Kolikrát se bojím sednout si na lavičku nebo jestli mi nepřistane něco na kabátě,“ dodává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Střechy na nových nástupištích vlakového nádraží v Českém Těšíně jsou kratší. Úpravu žádají pasažéři i město. Více od Stanislava Janalíka

Situaci na českotěšínském vlakovém nádraží trápí i místní radnici, která napsala požadavek na ministerstvo dopravy.

„Vlastně nepožadujeme nic víc a nic míň. Jen navrácení zastřešení na nástupištích v takové délce, jako bylo původně,“ vysvětluje místostarostka Českého Těšína Gabriela Hřebáčková (zvolená za Nestraníky).

„Při jednáních jsme vždycky oprávněné připomínky říkali, ale naše požadavky nebyly vyslyšeny,“ připomíná.

Hlavní investor, kterým je Správa železniční dopravní cesty, ale tvrdí, že stavba není v žádném rozporu se stavebním povolením, které město připomínkovalo. Délku zastřešení nástupišť navíc podle mluvčího společnosti Marka Illiáše žádná norma neurčuje.

Stanislav Janalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme