Chceme Spartu vzbudit, burcuje trenér Holoubek. Zároveň vede 'áčko' i juniory

Svůj sparťanský dorost dovedl ve středu odpoledne k jasnému vítězství v Juniorské lize UEFA, hned ho ale posadili do auta a vezli ze Žižkova na Letnou. Od včerejška je totiž David Holoubek provizorním hlavním koučem A týmu pražské Sparty, kterou chystá na zápas s Interem Milán.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Holoubek připravuje trénink sparťanského áčka

David Holoubek připravuje trénink sparťanského áčka | Zdroj: ČTK

„Prostředí Sparty znám hodně dlouho. Už tu působím 12 let, ale spíše na Strahově, na Letné působím poslední dva tři měsíce. V nich přejíždím ze Strahova na Letnou a zpátky, nic mi to nekomplikovalo,“ říká David Holoubek.

Žádné velkopanské způsoby nového šéfa realizačního týmu Sparty přes noc neovládly. Při příchodu na hřiště nesl v rukou dva žluté plastové panáky coby tréninkové pomůcky. Už hodinu po juniorském utkání vedl trénink před duelem s velikánem Interem Milán v Evropské lize.

Přehrát

00:00 / 00:00

David Holoubek je na roztrhání. Vede zároveń sparťanské áčko i juniorku

„Na zápas Juniorské ligy jsem se těšil. A co se týče přepínání mezi juniorským a mužským fotbalem, u mě není žádný problém. Jsem schopný se plně koncentrovat na povinnosti v A týmu,“ odmítá přetížení trenér, kterého letos v červnu po letech práce s mládeží jmenovali ve Spartě asistentem u prvního týmu.

Teď zažívá velmi rychlý další posun vzhůru a za dveřmi je navíc zápas proti Interu Milán - jedné z nejtradičnějších značek světového fotbalu, vítězi Ligy mistrů a momentálně třetímu týmu italské ligy.

Hráči Liberce před zápasem proti Soluni překonali virovou epidemii. Hrozba odchodu kouče stále trvá

Číst článek

„Přiznávám, že dnešní noc nebyla úplně optimální. Hlavou se mi honí spousty myšlenek, jak proti Interu hrát, jakou zvolit strategii a hráče. Chceme ukázat sparťanským fanouškům, že chceme Spartu vzbudit. Chci se odrazit od našich vlastních výkonů a poctivé práce. To, že hrajeme proti Interu, je bohužel fakt,“ říká před svou velkou premiérou provizorní náhrada za odvolaného Zdeňka Ščasného.

Reparát Sparty za prohrané derby, špatný vstup do skupiny Evropské ligy i další rozpačité výkony začne na Letné ve čtvrtek v 19 hodin Radiožurnál vám celý duel s Interem Milán nabídne v přímém přenosu. Náš web bude vysílat zápas Liberce s řeckým Paokem.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme