Chyb na střelnici je mi líto, řekla Koukalová po sprintu v Novém Městě. Bojkot závodů je připravena podpořit

Česká biatlonistka Gabriela Koukalová sice na úvod závodů Světového poháru v Novém Městě předvedla skvělou běžeckou formu, ale na střelnici třikrát chybovala, takže se v cíli musela smířit se 13. příčkou. V rozhovoru pro Český rozhlas po dojezdu přiznala, že jí nesestřelené terče moc mrzí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová v cíli novoměstského sprintu

Gabriela Koukalová v cíli novoměstského sprintu | Foto: Jan Kodet | Zdroj: Český rozhlas

Závod jste měla báječně rozjetý. Pak jste ale na druhé položce třikrát chybovala a bylo po nadějích na skvělý výsledek. Litujete toto hodně?

Rozhodně toho moc lituji. Je mi líto, že jsem v té atmosféře nebyla silnější. Po první střelbě jsem se cítila opravdu výborně. Nepamatuji si, kdy se mi běželo lépe – možná v Soči. Snažila jsem se chytit tu šanci za pačesy a odstřílet to nejlépe, jak můžu. Možná jsem se ale v důsledku snahy začala tak třást, že už jsem nemohla chytit rytmus, což byla velká chyba.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Gabrielou Koukalovou v cíli závodu Světového poháru v Novém Města na Moravě mluvil reportér ČRo David Nyč

Trenéři před závodem varovali, že by střelbu mohl komplikovat silný vítr. Pocítila jste to?

Říkala jsem si, že jsem na střelnici přijela zrovna v takový moment, kdy trochu foukalo. Když je ale člověk trošku nervózní, tak se tím větrem nechá strhnout až moc a začne tomu podléhat. Třeba ani takový vítr nebyl, ale mně se to zdálo jako šílený vítr. Neustála jsem to.

Na trati se vám ale dařilo, když jste zaznamenala nejrychlejší čas ze všech. Pomohli vám k tomu i fanoušci?

Chtěla bych je poprosit, jestli by takhle s námi nemohli jezdit častěji. Diváci nás doslova nenechali ani na metr odpočinout. Bylo to úplně super. Myslím, že na tyhle závody nikdy nezapomenu.

Koukalová obsadila v novoměstském sprintu 13. místo. Lepší výsledek si odstřelila na stojce

Číst článek

Simon Fourcade pohrozil, že bude bojkotovat závody Světového poháru, když Mezinárodní biatlonová unie nezaujme přísnější postoj vůči ruskému dopingu. Jak se k tomu stavíte vy?

Rozhodně to hodlám podpořit. Pokud se s tím nic neudělá, tak do Ťumeně taky nechci. Jedině férový přístup vůči všemu – ať ve sportu, nebo v životě – zajistí to, že si člověk může vážit sám sebe.

David Nyč, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme