Chyběly dva míče a zápas by byl můj, lituje prohry Lukáš Rosol

První dva sety zápasu s Australanem Kokkinakisem Lukáš Rosol ovládl, pak ale zkazil nejdůležitější okamžiky zápasu a po více než třech hodinách zápas s mladým a podstatně hůře žebříčkově postaveným soupeřem ztratil. Týmovou jedničku pro zápas s Austrálií navíc trápí i zdraví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Rosol ztratil nadějné vedení a daviscupový tým první zápas prohrál

Lukáš Rosol ztratil nadějné vedení a daviscupový tým první zápas prohrál | Zdroj: ČTK

„Rozhodlo to, že jsem si zápas nedoservíroval. Měl jsem 2:0 na sety, brejk a servis. Bohužel jsem to nedohrál a nevyplatilo se mi to. To samé v pátém setu. Brejk za stavu 3:2 a gembol, ale zvolil jsem špatné údery,“ odhalil Lukáš Rosol klíčové okamžiky pětisetového zápasu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Příčiny nečekané porážky hledal s Lukášem Rosolem reportér ČRo Jaroslav Plašil

„Chyběl jeden nebo dva míče a zápas by byl můj. Bohužel koncovka zápasu mi nevyšla,“ povzdechla si česká jednička během zápasu s Austrálií.

V prvních setech zápasu byl lepší, nakonec ale skončil poražen. „Je to těžké. Tenisové lepší jsem se cítil i v Dubaji a dnes jsem měl vyhrát 3:0 na sety, tak to cítím. Kdybych prohrál 0:3, cítil bych se líp, protože bych si řekl, že jsem nemohl nic dělat. Ale tenhle zápas jsme měli vyhrát,“ tuší Rosol.

Davis Cup: První bod proti Austrálii ztratil Rosol, prohrává i Veselý

Číst článek

Zápas i přes nepříznivý stav ale není rozhodnut a Rosol musí hodit porážku za hlavu. „Nic jiného mi nezbude. Mám tu za sebou tréninky a připravoval jsem se maximálně. Cítím se zdravotně trošku nalomený, ale věřím, že to bude dobré a v neděli budu moci přidat nějaký živý zápas,“ věří.

Naznačené zdravotní problémy ale vážnější nejsou. „Pořád imunita a imunita. Když má člověk stres, že nevyhrává moc zápasů, tak to na něj někdy dopadne,“ vysvětluje Lukáš Rosol.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme