Co následuje, když potraviny odhalí svůj osud? To prozradí film Buchty a klobásy

I potraviny mají svou duši. A to dokonce i ty neživé, trvanlivé, zpracované průmyslovou výrobou. Navíc umí mluvit, a to dost vulgárně. V novém animovaném filmu Buchty a klobásy, který je mládeži nepřístupný, uvidíte jídlo v dost neobvyklé podobě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záběr z filmu Sausage Party

Záběr z filmu Sausage Party | Foto: Oficiální stránky filmu Sausage Party

Šťastné potraviny se těší, že si zákazník v supermarketu vybere právě je. Chtějí se totiž dostat ven z obchodu, mezi vyvolené. Jak ale postupně zjistí, skutečnost je zcela opačná.

Kdo by ale čekal klasické schéma animovaného příběhu s milým scénářem oslovujícím dětského diváka, bude překvapený. Hned první slovo filmu Buchty a klobásy je sprosté. A kadence vulgarismů a nekorektních scén pokračuje až do úplného konce.

„Je možné, že by se podobný film dal udělat i bez vulgarit a že by fungoval nějakým jiným způsobem. Tady jsou vulgarity v mnoha případech zdrojem vtipů,“ myslí si filmový publicista František Fuka, podle kterého jsou tedy v tomto případě vulgarismy na místě.

Tvůrci, kteří stojí za filmy Sousedi a Apokalypsa v Hollywoodu, nepracovali pouze s humorem a kromě milostné zápletky promítli do příběhu také několik aktuálních témat. Včetně rasových a náboženských rozdílů.

Buchty a klobásy (Sausage party) - režie: Greg Tiernan, Conrad Vernon, scénář: Kyle Hunter, Ariel Shaffir, Seth Rogen a Evan Goldberg. Hrají: James Franco, Jonah Hill, Kristen Wiig, Seth Rogen, Edward Norton, Salma Hayek, Paul Rudd, Bill Hader, Michael Cera, David Krumholtz, Danny McBride, Nick Kroll, Craig Robinson, Conrad Vernon, Sugar Lyn Beard a další.

„Jestli už v tom filmu hledáme nějaké poselství, tak ne že by bylo úplně signifikantní, ale je tam výraznější než ve většině klasických animáků, kde, přiznejme si to, je poselství většinou: Buď sám sebou, v jednotě je síla nebo něco tak triviálního,“ myslí si František Fuka a dodává:

„Tady se to podařilo našroubovat docela zajímavě s náboženstvími a fanatismem. Ne, že by to byl film, který na tom stojí, ale nikdo si nemusí stěžovat, že by v Disneyho filmech těch poselství bylo víc.

Buchty a klobásy jsou v kinech od tohoto týdne. Film je mládeži do 15 let nepřístupný.

Ondřej Bambas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme