Co rok, to jeden start. Vaclík na závěr kvalifikace opět zaskočí za Čecha

Udržet dobrou atmosféru i mezi velkými konkurenty může být těžký úkol i pro špičkové manažery, ale jsou případy, kdy to jde přirozeně a samo. Čerstvým příkladem je nová situace mezi brankáři národního týmu, ve kterém se sešli tři velmi klidné gólmanské povahy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík se dočká prvního startu v kvalifikaci o ME

Tomáš Vaclík se dočká prvního startu v kvalifikaci o ME | Zdroj: ČTK

„Ani jeden z nás tří není žádný rapl nebo bouřlivák. I povahově k sobě máme blízko a dokážeme si popovídat o spoustě věcí. Mezi námi žádný problém nikdy nenastane,“ přemýšlí Tomáš Vaclík o trojici, ve které jsou ještě nejúspěšnější český gólman současnosti Petr Čech a nováček Tomáš Koubek.

Všichni tři mají situaci ulehčenou i tím, že jsou role brankářů národního týmu léta pevně dané. A byť jsou Koubek i Vaclík velmi talentovaní a ve svých klubech velkými oporami, stále vědí, že se na svou šanci v národním týmu pořádně dlouho načekají.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atmosféru mezi brankáři ve fotbalové reprezentaci sledoval reportér ČRo Jaroslav Plašil

Tomáš Koubek ještě za áčko nechytal, Tomáš Vaclík zatím nastupoval k reprezentačnímu duelu jednou ročně a až doteď jenom v přípravě.

Gólman Basileje by se měl podle původního plánu kouče Pavla Vrby právě teď dočkat v jednom ze závěrečných duelů kvalifikace s Tureckem, nebo v Nizozemsku.

„Mám jeden zápas za rok. Když to odchytám teď, tak další vychází někdy po Euru. V ‚Čechínově‘ éře je to pro gólmany těžké. Petr je extraklasa a je nám všem jasné, že starty pro gólmany asi nebudou naskakovat moc rychle. Proto si každého vážím a uvidíme, kde se pak zastavím,“ je smířený Vaclík.

I ve 26 letech, v době, kdy pravidelně chytá za Basilej ve švýcarské lize i v evropských soutěžích, se stále učí od mnohem zkušenějšího Petra Čecha některé věci odkoukat.

„Hlavně pozici v bráně. Říká se, že to Petra několikrát jen trefí, ale je to o postavení. Dokáže přečíst úmysl hráče a situaci, jak hráč může zakončit. V tom je Petr jedinečný,“ chválí svého zkušenějšího reprezentačního kolegu Tomáš Vaclík.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme