Co se děje v Zoo Praha

21. listopad 2012

Mládě klokana rudého začíná vykukovat z kapsy! Společně se zbytkem skupiny je možné ho vidět ve výběhu nedaleko expozice ledních medvědů. To ale není jediná novinka těchto dnů.

Začala hnízdní sezona tučňáků Humboldtových. Prozatím máme jedno oplozené vajíčko, očekáváme však snůšky dalších párů. Zoo Praha je celoevropsky významným chovatelem těchto choulostivých ptáků. V loňském roce jsme odchovali 3 mláďata.

Ředitel Zoo Praha Miroslav Bobek s velvyslancem Miloslavem Staškem předali za přítomnosti české parlamentní delegace na Srí Lance ultrasonografické zařízení k vyšetření slonů. Prostředky na něj se podařilo získat také díky výstavě Shanti: Tvůrčí retrospektiva, která je až do poloviny ledna k vidění v pražském Museu Kampa.

V neděli 24. listopadu 2012 ve 14.00 oslavíme narozeniny našich ledních medvědů. Největší šelmy světa si v rámci oslav pochutnají na speciální zmrzlině, jejíž hlavní součástí budou filety z lososů, které pražské zoo darovala Asociace kuchařů a cukrářů České republiky (AKCČR). Ke strhující podívané je připraven také zasvěcený komentář.

V úterý 27. listopadu 2012 proběhne druhá z cyklu přednášek ze zákulisí zoo. Přednášku Pod rukama veterináře povede Roman Vodička, veterinář Zoo Praha. Přednáška začíná v 17.00 ve Vzdělávacím centru Zoo Praha. Přednášky ze zákulisí zoo budou každé úterý pokračovat až do konce listopadu.

Od 24. listopadu 2012 se návštěvníci mohou objednávat na oblíbené večerní prohlídky s průvodcem. Skupiny maximálně 25 návštěvníků pod vedením zkušeného průvodce budou každý prosincový pátek a sobotu vyrážet v 17.00, 17.30 a 18.00 za velkými želvami, kočkovitými šelmami či tučňáky. První termín je určený pro rodiny s dětmi, kterým průvodce přizpůsobí tempo i výklad.

autor: Zoo Praha
Spustit audio