CPI Group Radovana Vítka nakoupila 11 obchodních center ve čtyřech zemích

Skupina CPI Property Group miliardáře Radovana Vítka koupila 11 velkých obchodních center v Česku, Maďarsku, Polsku a v Rumunsku. Cenu společnost neuvedla, podle Forbesu se ale pohybuje kolem 650 milionů eur (17,5 miliardy korun). Jde tak o největší akvizici skupiny, musí ji ale ještě odsouhlasit antimonopolní úřady v jednotlivých zemích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slevy, nákup, povánoční, obchod, sleva

Slevy, nákup, povánoční, obchod, sleva | Foto: Filip Jandourek

Skupina získá 265 000 metrů čtverečních nových pronajímatelných ploch. Mezi ně patří například obchodní centrum Olympia v Plzni, obchodní centrum Nisa v Liberci, Polus a Campona v Budapešti, Felicia v Rumunsku a retailové projekty Ogrody v polském Elblagu.

CPI PG také koupila administrativní komplex Zlatý Anděl v Praze 5, Andrássy Complex v Budapešti a dvě velkoprodejny Intersparu v Maďarsku, sdělil mluvčí skupiny CPI PG Jan Burian.

Kellner, Babiš, Vítek. Pořadí nejbohatších Čechů se nezměnilo, jejich majetek ale rostl

Číst článek

Celkem tak bude mít společnost už 20 obchodních center a zhruba 430 000 metrů čtverečních obchodních ploch k pronájmu. "Tato transakce, která může být v našem regionu pro letošek ta vůbec největší, znamená další milník pro CPI Property Group a ukazuje, že umíme dělat výjimečné obchody i na současném velmi konkurenčním trhu," řekl Forbesu výkonný ředitel CPI PG Martin Němeček.

CPI patří k největším realitním investorům v Česku a je jedním z největších tuzemských majitelů maloobchodních ploch. Společnosti patří například pražské Quadrio a Galerie Fénix, IGY České Budějovice, jihlavský City Park nebo Futurum v Kolíně. Loni získala například centra Bondy v Mladé Boleslavi nebo Géčko v Českých Budějovicích.

Radovan Vítek vlastní v CPI Property Group zhruba 95procentní podíl. Vítek investuje v realitách více než 20 let prostřednictvím české společnosti Czech Property Investment pod značkou CPI Group. Loni koupil lucemburskou realitní společnost Orco Property Group.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme