ČSSD kvůli dluhu vůči Altnerovi bude v některých regionech šetřit

Sociální demokracie bude kvůli dluhu vůči advokátovi Zdeňku Altnerovi šetřit i v regionech. Altnerovi musí ČSSD zaplatit víc než tři sta milionů za to, že ji zastupoval ve sporu o Lidový dům. Některé krajské organizace strany proto hledají levnější prostory pro svá sídla nebo jednají o snížení nájmu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidový dům v Praze

Lidový dům v Praze | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Například ČSSD v Olomouckém kraji chce také omezit výdaje na volební kampaň pro krajské volby. Stejné opatření chystají i sociální demokraté ve středních Čechách.

„Snížili jsme rozpočtové náklady středočeské KVV (krajský výkonný výbor, pozn. red.) z osmi milionů na šest. Budeme mít šest milionů korun na kampaň. A druhá věc – dali jsme si nějakou lhůtu na rozmyšlenou do příštího KVV, jestli použijeme billboardy, nebo půjdeme jinou cestou,“ říká středočeský hejtman Miloš Petera.

Například na Ústecku nebo na Vysočině kvůli dluhu vůči Altnerovi strana jedná o snížení nájmu svých sekretariátů. Levnější prostory pro svá sídla pak hledají sociální demokraté v Přerově, Šumperku, Liberci, Jablonci, Semilech nebo třeba v Praze.

Naopak žádná úsporná opatření nechystá ČSSD v Jihočeském kraji. „Jihočeského kraje se kanceláře netýkají vzhledem k tomu, že jsme již v minulosti přijmuli takové opatření, abychom měli sekretariáty co nejnižší. Zůstává nám sedm sekretariátů, které máme na okrese, v žádném případě je rušit nebudeme. Takže nás se, co se týče nemovitostí, netýká vůbec nic, a co se týče prodeje majetku, taky nic,“ dodává tajemník Karel Vrkoč.

Spor o odměnu za soud o Lidový dům - Zdeněk Altner, Václav Halbich aj. | Foto: Český rozhlas

ČRo, Václav Rokyta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme