ČT Sport má ode dneška nový grafický obal od režisérky Alice Nellis

22. srpen 2016

Česká televize chtěla změnou vizuálu mimo jiné zlepšit orientaci diváků v široké nabídce přenosů a sportovních pořadů, které stanice vysílá.

Nový grafický obal od režisérky Alice Nellis má od dnešního dne tematický kanál České televize ČT Sport, která zůstává věrná mottu Žijeme sportem. „Když mě Česká televize s konceptem oslovila, líbilo se mi, že v něm není sport představený jako něco, co dělá jen hrstka vyvolených, ale jako věc, kterou spousta lidí žije, aniž by ji museli nutně provozovat na vrcholové úrovni. Sport je navíc velmi vizuální, a díky tomu jsme se mohli soustředit na výtvarné pojetí a vyhrát si s ním,“ uvedla Nellis důvod, proč se rozhodla nabídku příjmout.

Nová grafika a identifikační znělky vznikly při příležitosti letošního desetiletého výročí programu ČT sport. Stejně jako stanice sama, i její nové znělky se pohybují v širokém spektru sportovních odvětví, od těch nejmasovějších a nejpopulárnějších až po sporty menšinové, kterým ČT Sport dává ve vysílání prostor. „Veřejnoprávní sportovní program symbolicky oslovuje celou sportovní 'rodinu',“ konstatovala ředitelka marketingu České televize Denisa Kollárová. Identifikační znělky stanice, kterých vzniklo celkem pětadvacet, tvoří sportovní koláže a akcentují sdílenou lásku ke sportu ve všech jeho podobách.

„Sportovní vysílání je z principu velice dynamické a jeho program se často mění. Chtěli jsme zlepšit orientaci diváků v široké nabídce přenosů a sportovních pořadů, které ČT Sport vysílá, a které příležitostně také hostují na ostatních programech České televize nebo v nových médiích. Vyvinuli jsme proto nové navigační prvky, které zvýší přehlednost a orientaci ve vysílání, a to nejen v televizi, ale i na webech ivysílání.cz a ctsport.cz,“ dodal art director ČT Sport Vojtěch Buchta, který spolu s výtvarníkem Danielem Řehákem a autorem hudby Karlem Havlíčkem za novými koncepty stojí.

autor: lukpo
Spustit audio