DAB+ rádio z vysílače Ochsenkopf nabízí zajímavou alternativu k VKV

4. srpen 2017

Digitální síť Oberfranken dostupná na kanálu 10B přináší se sedmnácti programy obsah, který by neměli majitelé DAB+ přijímačů v bavorském příhraničí ignorovat.

Tři veřejnoprávní okruhy, tři celonárodní bavorské okruhy a již sedm regionálních stanic. To je nabídka, se kterou přichází na digitální rozhlasové přijímače DAB+ vysílač Ochsenkopf, respektive multiplex Oberfranken. Ten dříve pod označením BR Franken šířil pouze stanice Bayern 1 Franken, Bayern 1 Main a Bayern 2 Nord. To už ale dávno neplatí. V posledních týdnech se tato digitální síť naplnila pestrou programovou nabídkou.

Nově byly do multiplexu zařazeny i stanice Bamberg, Euroherz a Galaxy Oberfranken. Digitální síť dostupná na kanálu 10B zejména z vysílače Ochsenkopf tak nabízí se sedmnácti programy obsah, který by neměli majitelé DAB+ přijímačů v bavorském příhraničí ignorovat. Multiplex je zachytitelný zejména v západních a také části severních Čech. Díky volnému III. pásmu, které je u nás obsazeno jen několika vysílači, si mohou majitelé DAB+ přijímačů vytvořit bohatou alternativní nabídku k pásmu VKV.

autor: lukpo
Spustit audio