DAB+ síť Bavorského rozhlasu dosáhla téměř padesátky vysílačů

15. prosinec 2017

Stanice BR Heimat, která vznikla jako čistě digitální okruh zaměřený zejména na tamní lidovou hudbu, dosáhla do konce třetího čtvrtletí 240 tisíc denních posluchačů.

Bavorský veřejnoprávní rozhlas se přiblížil k významnému milníku. Jeho síť digitálních vysílačů pro pozemní rádio DAB+ dosáhla téměř padesátky vysílačů, aktuálně je jich osmačtyřicet. Tím prozatím posledním zprovozněným je Wallberg v regionu Tegernseer Tal. Rozhlasová síť funguje na kanálu 11D a díky přesahu některých vysílačů na české území je tak možné programovou nabídku DAB+ u nás obohatit i o stanice Bayerischer Rundfunk.

Popularita digitálního rozhlasu v sousedním Bavorsku dlouhodobě roste. Například stanice BR Heimat, která vznikla jako čistě digitální okruh zaměřený zejména na tamní lidovou hudbu, dosáhla do konce třetího čtvrtletí 240 tisíc denních posluchačů. Díky penetraci DAB+ přijímači se nakonec Bavorský rozhlas rozhodl ponechat i ve stávající situaci stanice Puls a BR Klassik. První se měla přesunout pro lepší zásah do analogového pásma VKV, druhá naopak výhradně do digitálu. Venkovní příjem je aktuálně garantován pro 97,1 % populace, indoor (uvnitř budov) je garantován pro 88,8 % obyvatel Bavorska.

autor: lukpo
Spustit audio