Dahlmeierová vynechává dva závody v Oberhofu. Chápu ji, je lepší si odpočinout, říká Koukalová

Zkuste si představit biatlonové závody v Novém Městě na Moravě bez Gabriely Koukalové. Pro fanoušky by to asi byl šok, vždyť by přišli o největší domácí hvězdu, od které očekávají medailová umístění. Něco podobného se teď stalo v německém Oberhofu, kde dva ze tří závodů Světového poháru vynechá Laura Dahlmeierová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Laura Dahlmeierová

Laura Dahlmeierová | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Svůj široký úsměv Laura Dahlmeierová ukazuje fanouškům ze stupňů vítězů v této sezoně často. Chyběla na nich z celkem deseti startů jen třikrát, ve slovinské Pokljuce vyhrála všechny tři závody a suverénně vede Světový pohár.

Přehrát

00:00 / 00:00

První dva závody v Oberhofu budou bez Laury Dahlmeierové. Stáhnout ji může i Gabriela Koukalová

„Byl to velmi napínavý prosinec, hodně dobrých závodů, ale taky jsem stihla pár dní pobýt doma, odpočinout si a užít si volno,“ hodnotila německá hvězda před Silvestrem pro televizi ARD.

Své závodní volno se ale rozhodla ještě protáhnout o sprint a stíhačku v Oberhofu. Není zraněná ani nemocná, prý chce ještě víc dobít baterky, aby jí vydržely až do závěru sezony.

„Celkem jí rozumím. Nejradši bych to taky tak udělala, ale bohužel se to neztotožňuje s taktikou ani jednoho z našich trenérů,“ směje se Gabriela Koukalová.

Česká obhájkyně je jednou z pouhých tří žen, které můžou v případě skvělých výsledků velký náskok Dahlmeierové v čele Světového poháru během její absence smazat.

"Závoďačku" Koukalovou by vynechání startu stresovalo

„Kolikrát je lepší si odpočinout. Když je člověk opravdu přetažený, může ho to stát zdraví a mnohem víc startů,“ vysvětluje česká biatlonistka.

Šlesingr si do Oberhofu přivezl i krabici cukroví. A teď přijde pohoda, věří po druhém místě

Číst článek

To se ostatně Lauře Dahlmeierové stalo před rokem, a proto vypadla z boje o velký křišťálový glóbus, který nakonec získala právě Koukalová.

O to, že by ji německá soupeřka s vynecháváním závodů inspirovala, se ale prý fanoušci bát nemusí. „Doufám, že to vyjde a zdraví bude držet. Kdybych si měla vybrat, jestli závodit, nebo ne, chtěla bych závodit. Jsem srdcem závoďák a každý start, který se neuskuteční, mě stresuje.“

Koukalová má navíc další důvod pro široký úsměv. První novoroční měření sil suverénně ovládla. "Je to úžasný a skvělý pocit. Opět jsem si vzpomněla na Nové Město, kde jsem stála na tom největším stupínku, a byla jsem dojatá," řekla po závodu. Do sobotní stíhačky si navíc přivezla velký náskok na soupeřky. Druhá v cíli, Finka Kaisa Mäkäräinenová, na ni ztrácí přes dvacet vteřin.

Jan Suchan, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme