Další pokus. Žďár na Farských humnech znovu naplnil „sportbednu“. Opakovaně ji někdo vykradl

23. květen 2017
Zprávy z

V parku na Farských humnech ve Žďáře nad Sázavou je takzvaná sportbedna. Je plná náčiní na jednoduché volnočasové aktivity. Radnice ji letos naplnila už potřetí. Opakovaně ji totiž někdo během pár hodin vykradl.

„Máme tady badmintonové pálky, kuželky, malý fotbalový míček a také skateboard a kužely, aby se dala udělat dráha,“ jmenuje Radka Remarová ze žďárské radnice. V bedně také občas najde něco, co tam nechávají lidé.

„Dokonce nám sem někdo jako dárek věnoval šachy. Velmi nás to těší. A možná právě proto jsme si řekli, že v tomto roce vydržíme, vždyť přece nejsou jen ti špatní, kteří nám to odebírají, ale i ti, kteří nám chtějí něco dát,“ uvažuje Radka Remarová. Naráží přitom na fakt, že drobné sportovní předměty dříve někdo ukradl. Naposledy dokonce za necelých osm hodin.

Třetí letošní pokus

V letošním roce je bedna plná už po třetí. Část věnovali sponzoři, část nakoupilo město. Po zkušenostech ale nakupují levnější věc, aby splnily svůj účel, ale zároveň nevznikla taková škoda.

Sportovní bedna, Žďár nad Sázavou

„Je to dobrá věc, ale těžko říct, jestli to někdo nezneužije a nesebere to. My chodíme na písek a tam je třeba spousta hraček, zůstávají tam do rána, děti si je půjčují a není s tím problém,“ dělí se o zkušenosti Marie Zvěřinová.

Sportovní bedna, Žďár nad Sázavou
autoři: mik , Veronika Papoušková
Spustit audio