Další rakouské spolkové země vypnuly DVB-T, pokračuje DVB-T2

26. duben 2017

Do DVB-T2 byl překlopen i regionální multiplex C, který nyní nabízí lineckou televizi LT1 v HD kvalitě. Zároveň bylo uvedeno do provozu nové vysílací stanoviště Linz – Freiberg.

Rakousko pokračuje v plánovaném vypínání vysílačů, které doposud fungovaly ve standardu DVB-T. Od středy 19. dubna je možné sledovat programy ORF eins, ORF 2, ORF III a ORF Sport+ již pouze ve vysokém rozlišení (HDTV), respektive standardu DVB-T2, ve spolkových zemích Oberösterreich (Horní Rakousko), Niederösterreich (část Dolního Rakouska), Salzburg (Salzbursko) a Steiermark (Štýrsko).

Zájemci, kteří chtějí sledovat program ORF v HD kvalitě, potřebují dekódovací zařízení služby simpliTV. Programy jsou kódovány, ale přístupně po jeho registraci. Ta je však možné pouze na rakouského občana, čímž se částečně brání ve sledování na území cizího státu, například v České republice nebo na Slovensku. Do DVB-T2 byl zároveň překlopen regionální multiplex C, který nyní nabízí lineckou televizi LT1 v HD kvalitě. Zároveň bylo uvedeno do provozu nové vysílací stanoviště Linz – Freiberg. Signál je šířen na kanálu 44.

Technické parametry rakouských vysílačů je možné najít v těchto dokumentech.

autor: lukpo
Spustit audio