Další změna v portfoliu veřejnoprávního MDR: Start MDR Sachsen, konec MDR 1

21. duben 2017

Rozhlasová stanice je dostupná mimo jiné v DAB+ multiplexu veřejnoprávního vysílatele na kanálu 9A. Saské vysílače zasahují svým signálem i území Čech.

Německý veřejnoprávní rozhlas MDR provede další změny ve svém portfoliu stanic, které započaly již v průběhu loňského roku. Tamní média informují o chystané proměně stanice MDR 1 Radio Sachsen, která je naplánována na 2. května. Nové označení okruhu bude jednoduše MDR Sachsen. Změnu zároveň doprovodí i nové logo, jehož podoba se objevila například na webu Flurfunk Dresden. Změny budou reflektovány i na sociálních sítích.

Rozhlasovou stanici MDR 1 Radio Sachsen je možné v České republice naladit hned několika způsoby – nekódované na satelitu Astra (pozice 19.2 stupně východně), na internetu a mimo jiné také prostřednictvím DAB+ multiplexu MDR z řady vysílačů podél hranic s Čechami. Veřejnoprávní médium pro Sasko, Sasko-Anhaltsko a Duryňsko chystá na příští týden, konkrétně na pátek 28. dubna, spuštění vysílače Unger na kanálu 9A v plné síle. Jeho definitivní výkon bude 10 kW a očekává se výrazné zlepšení signálem směrem k nám.

autor: lukpo
Spustit audio