Dance Rádio se může vrátit do Brna, Kroměříž do stejnojmenného města

22. červenec 2016

Na jihu Moravy může spustit nový vysílač Hitrádio Orion, v Jičíně se před několika dny dočkali posluchači nové frekvence Rádia Beat.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) přidělovala na svém posledním zasedání opět nové VKV kmitočty. Šlo již o jednou přidělené frekvence, které se po počátečních komplikacích znovu vrátily svým původním majitelům. Nejvýznamnější událostí je tentokrát znovu udělení VKV frekvence Dance Rádiu v Brně. Vysílat se bude opět na frekvenci 102,4 MHz se 100 Watty. Rádio Kroměříž má staronovou frekvenci 103,3 MHz s 50 Watty ve stejnojmenném městě, která byla poprvé přidělena koncem března 2015.

Poslední v aktuální trojici nově přidělených kmitočtů je Zlín – 88,6 MHz/100 Wattů. Držitelem této frekvence se stalo Hitrádio Orion Morava. Již na předchozím zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), které se konalo 21. června, bylo společnosti Media Bohemia rozhodnuto o udělení kmitočtu 99,3 MHz/100 Watt v Ústí nad Labem, a to pro program Rock Rádio. Před chystanou expanzí na sever Čech skrze pohlcení značky Gama Rádio to není žádné překvapení. Poslední událostí v oblasti rozhlasového vysílání je úterní spuštění nového VKV vysílače Rádia Beat (98,9 MHz/50 W) v Jičíně.

autor: lukpo
Spustit audio