Davis Cup, OH i individuální turnaje. Bude to těžká, dlouhá sezona, přiznává Berdych

Tenistu Tomáše Berdycha čeká zřejmě nejnáročnější sezona kariéry. Rok 2016 pro něj bude bohatší o Davis Cup a olympijské hry v Riu, kde může bojovat o medaile hned ve třech různých soutěžích. Vedle toho chce být český reprezentant pochopitelně úspěšný i na individuálních turnajích a hlavně na těch velkých, grandslamových, ze kterých by si rád alespoň jednou v kariéře přivezl titul. Teď v Melbourne bude mít za pár týdnů jubilejní padesátý pokus.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych

Tomáš Berdych | Foto: Tomáš Minarčík | Zdroj: Český rozhlas

Zatím jenom šest tenistů to v profesionální éře dokázalo a Tomáš Berdych teď může být sedmým mužem, který odehraje v singlu padesát grandslamů v řadě bez jediné přestávky.

„Myslím si, že je nejdůležitější dobře se starat o tělo a ono pak může podávat, co nejlepší výkony. Člověk může pracovat, makat,“ říkává český tenista, který prý doufá, že se mu budou vážnější zdravotní problémy a nucené přestávky vyhýbat i nadále tak, aby byl nejenom na Australian Open fit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistu Tomáše Berdycha čeká zřejmě nejnáročnější sezona kariéry. Podrobnosti má Jaroslav Plašil

A je jasné, že pokud bude zdravý, nechce se grandslamů pouze účastnit. „Asi o úplné spokojenosti, když to budu brát opravdu doslovně, tak to u semifinále asi neskončí. Samozřejmě je dobré si cíle dát opravdu větší. Protože pokud člověk už něco takového zažil, tak chce víc,“ přiznává Tomáš Berdych.

Právě až v Melbourne začne poprvé v sezoně bojovat o body do žebříčku ATP. Hned na začátku roku se zúčastní krátkého exhibičního turnaje v Kataru a bez ‘ostrého‘ zápasu zůstane až do začátku Australian Open.

„Maximálně kdyby byla v uvozovkách potřeba nebo spíš se naskytl jeden zápas, občas ta možnost je, tak operativně na místě řešit. Ale v plánu dopředu nemám nic,“ představuje své plány před padesátým grandslamem kariéry český tenista.

I režim před velkými turnaji a sestavení programu může hrát zásadní roli v tom, jestli bude i hodně nabitý rok 2016 pro českého tenistu úspěšný.

„Bude to těžká, dlouhá sezona. Tak jako každý rok se snažím to, co nejlépe naplánovat, poskládat. Vůbec to nebude jednoduché,“ předpovídá Tomáš Berdych.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme