Děčín: od 10. prosince čekají na cestující v MHD výrazné změny

8. prosinec 2017

V děčínské hromadné dopravě dojde o víkendu k přečíslování autobusů. Nově tam také budou moci senioři a dárci krve jezdit autobusy zadarmo.

Důvodem přečíslování linek MHD je integrace dopravy v Ústeckém kraji. Autobusy se tak zařadí svými čísly do číselných řad autobusů v celém kraji. Děčínu byla přidělena řada začínající dvojkou. Takže například linka číslo 1 z Chrochvic k nemocnici bude mít nově číslo 201, linka číslo 12 z Bělé na Folknáře bude označená nově číslem 212.

Od neděle 10. prosince začnou jezdit děčínskou MHD zadarmo lidé nad 70 let a držitelé zlaté medaile profesora Jánského.

Město zruší časový kupon pro skupiny Senior 70 plus a 75 plus. Lidé, kterých se jízda zdarma nově týká, si ale budou muset dojít na dispečink Dopravního podniku do Uhelné ulice a tam si na svou kartu nahrát elektronický „nulový kupon“. Na dobíjecím místě pak budou muset předložit doklad totožnosti kvůli ověření věku, dárci krve pak zlatou plaketu profesora Jana Jánského.

Nulový kupon je také možné nahrát na novou, takzvanou chytrou kartu elektronicky z eshopu dopravního podniku. Jeho platnost se pak bude automaticky prodlužovat až do doby platnosti samotné karty.

autor: dap
Spustit audio