Děčínská zoo bude již tento pátek patřit handicapovaným

10. září 2013

Už tento pátek bude děčínská zoologická zahrada opět po roce patřit handicapovaným a chronicky nemocným. Konat se tu totiž bude jubilejní 10. ročník mezinárodní akce s názvem Noc snů, ke které se každoročně připojuje více než dvě stě zoologických zahrad po celém světě.

Jde o večer plný nevšedních zážitků a splněných přání pro handicapované, kterým se zoo snaží zprostředkovat zážitky, které by možná v běžném životě kvůli svému postižení či nemoci neměli možnost prožít. „I v letošním roce pro ně připravujeme nezapomenutelný program. Účastníci se mohou těšit na dobrou hudbu, divadlo, malování na obličej, mažoretky, baletní přípravku, florbalisty, povídání o včelách, zvířátka k hlazení, dostanou se ale také do zákulisí zoo. O prima zábavu se postarají herci pražského Divadla v Dlouhé Martin Matejka a Magdalena Zimová,“ prozradila mluvčí zoo Alena Houšková.

Myšlenka uspořádat Noc snů se zrodila v roce 1996 v Zoo Rotterdam, která uspořádala večer pro dětské onkologické pacienty tamní nemocnice. Poté se rychle rozšířila do celého světa a o osm let později se k ní jako první česká zoologická zahrada připojila i děčínská zoo. Postupně jí v České republice začalo realizovat dalších šest zoologických zahrad. Letošní Noc snů se bude konat na 252 místech ve 37 zemí světa. Většina organizátorů pro tuto významnou akci zvolila tradičně první červnový pátek. „My jsme bohužel museli letos poprvé tento termín porušit. Původní plán uspořádat akci 7. června zhatila velká voda, která se na začátku měsíce června prohnala Děčínem,“ vysvětlila Houšková.

Spustit audio