Den s digitálním rádiem zasáhl podle odhadů ARD desítky milionů lidí

31. srpen 2016

„Jde o jasný signál, že budoucnost rozhlasového vysílání je digitální,“ uvedla současná šéfka ARD a zároveň veřejnoprávní MDR Karola Wille.

Den s digitálním rádiem, který se v Německu konal v pondělí 29. srpna, vzbudil obrovský zájem veřejnosti. Podle veřejnoprávního rozhlasu ARD jím bylo zasaženo až pětatřicet milionů lidí. Do Digitalradio Thementag se zapojilo více než šedesát rozhlasových stanic a propagace probíhala také prostřednictvím televizních obrazovek a webových stránek ARD. Před technologickým veletrhem IFA, který začíná již tento pátek v Berlíně, si veřejnoprávní médium nemohlo přát lepší výsledek.

„Jde o jasný signál, že budoucnost rozhlasového vysílání je digitální,“ uvedla současná šéfka ARD a zároveň veřejnoprávní MDR Karola Wille. „ARD ukázala svou sílu, když téměř všechny její rozhlasové stanice vyslaly signál, že budoucnost patří digitálu. Věříme, že Digitalradiotag některým lidem ukázal, jak je tato technologie pro rozhlas důležitá,“ dodala Wille. Akce byla vůbec prvním pokusem ARD propagovat technologii crossmediálně, tedy napříč všemi médii, která jsou k dispozici. Posluchači projevili zájem o technologii nejen řadou dotazů, ale také soutěžemi o digitální rádia a mobilní telefony s DAB.

autor: lukpo
Spustit audio