Design omlazuje!

16. listopad 2012
Třetí dimenze

Ceny za studentský design upozornily na mimořádné talenty v tomto oboru.

Národní cena za studentský design už od roku 1991 každoročně upozorňuje na mimořádné talenty v této oblasti, na kreativitu nejmladší generace designérů a v důsledku i na postoje a vize mladých tvůrců. Přes různé peripetie dokázala tato soutěž přežít až do dnešních dnů, letos dokonce poprvé s mezinárodní účastí. A právě ročník 2012, stejně jako na něj navazující výstava Nový (z)boží jsou hlavním tématem dnešní Třetí dimenze.

Oceněná modulární kamna E-M-A Jiřího Krejčího

Jak vidí svět mladí designéři? Proč se tolik studentů zajímá o design? Nakolik ovlivňuje současná ekonomická situace uplatnění dobrého designu v praxi?

Na otázky Luboše Veverky odpovídají PhDr. Lenka Žižková, ředitelka nadačního programu DesignCabinetCZ, MgA. Anna Marešová, loňská vítězka Národní ceny za studentský design, a MgA. Jiří Krejčí, oceněný Excelentním studentským designem 2012.

Třetí dimenze začíná dnes ve 14.00.

Témata Třetí dimenze od 12. listopadu do 16. listopadu:

Pondělí: úsvit zániku
Úterý: lodě Balkánu
Středa: Írán tří pohledů
Čtvrtek: obrozeni divadlem
Pátek: design omlazuje!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.