Detroit porazil Minnesotu v prodloužení. Gólově přispěl Tatar

Hokejisté Minnesoty s Martinem Hanzalem v sestavě podlehli Detroitu 2:3 v prodloužení. K vítězství pomohl jednou brankou slovenský útočník Tomáš Tatar.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Tomáš Tatar (vpravo) se raduje z gólu

Útočník Tomáš Tatar (vpravo) se raduje z gólu | Zdroj: Reuters

Do vedení se dostala Minnesota v desáté minutě, když Zach Parise nahrál do úniku Ericovi Staalovi, který se trefil k bližší tyči. Devatenáct sekund před koncem první třetiny srovnal Mike Green, který si u modré čáry narazil puk s Niklasem Kronwallem a kotouč těsně nad ledem doputoval do brány přes ostatní hráče a brankář neměl šanci.

Ve druhé třetiny vrátil Minnesotě vedení Nate Prosser, k němuž se puk dostal po nahození o mantinel a pálil modré čáry. Nešťastně kotouč tečoval Dylan Larkin a změnil směr střely, na což brankář nedokázal zareagovat.

Zkraje třetí části vyrovnal Tomáš Tatar, který využil přesilovou hru. Detroit si nejprve obtočil puk kolem dokola a Gustav Nyquist nahrál ze středu Tatarovi a ten pálil k pravé tyči. O vítězství Detroitu rozhodl ve druhé minutě prodloužení Andreas Athanasious, který byl vyhlášen první hvězdou utkání.

Výsledky NHL:
Detroit - Minnesota 3:2 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky: 20. Green, 41. Tatar, 62. Athanasiou - 10. E. Staal, 27. Prosser. Střely na branku: 19:26. Diváci: 20.027. Hvězdy utkání: 1. Athanasiou, 2. Tatar, 3. Kronwall (všichni Detroit).

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme