Dětská televize Karusel začala vysílat širokoúhle, nabízí ji například T-Mobile

31. říjen 2017

Vysílání ruských programů v zastaralém formátu není ničím neobvyklým. V nabídce konkurenční O2TV jsou takto k dispozici kanály Ruskij Bestseller nebo Moolt.

Ruská dětská televize Karusel, kterou má v nabídce z tuzemských operátorů například T-Mobile, nasadila v uplynulých dnech širokoúhlý obrazový formát 16:9. Stanice doposud vysílala jako jeden z posledních programů v původním poměru 4:3. Karusel je zároveň poslední ruskou stanicí, která nebyla v nabídce T-Mobile TV šířena širokoúhle. Operátor dále v minulosti již svým klientům začal nabízet ruské televize Pervij Kanal, Dom Kino, Muzika Pervogo a Vremja.

Podíváme-li se například na konkurenční O2TV společnosti O2 Czech Republic, která je největší IPTV platformou na trhu s 230 tisíci zákazníky, ta má v nabídce také několik ruských stanic. Dvě z nich překvapivě také nevysílají v širokoúhlém formátu. Jedná se konkrétně o Ruskij Bestseller (filmy, seriály) a Moolt (dětské pořady). Důvodem pro vysílání v zastaralém formátu může být i skutečnost, že programy nejsou určeny k distribuci pouze na českém trhu a diváci v rusky hovořících regionech nemusí být nutně vybaveny ve větší míře širokoúhlými zobrazovači.

autor: lukpo
Spustit audio