Dětských skupin v Česku přibývá díky evropským dotacím, je jich už skoro 200

Dětské skupiny využívají rodiče na hlídání malých dětí už dva roky. V posledních měsících se však jejich počet zvýšil na více než dvojnásobek. Můžou za to evropské dotace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo práce a sociálních věcí (ilustrační foto)

Ministerstvo práce a sociálních věcí (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Ještě v dubnu 2016 bylo dětských skupin jen asi 90, dnes jich je již téměř 200. Nabízejí místa pro více než dva tisíce dětí. Nejvíce skupin vzniká v Praze, nejméně na Vysočině a ve Zlínském kraji.

„Byli jsme registrovaní tímto měsícem. Hlavní věkové rozpětí je rok a půl až dva roky,“ popisuje výhody Ida Smékalová, vedoucí dětské skupiny Jahoda v Praze.

Přehrát

00:00 / 00:00

V dětské skupině Jahoda na pražských Vinohradech natáčela reportérka Kristina Lamperová

Skupiny, které zřizují firmy pro své zaměstnance, bývají levné. V ostatních, které zakládají např. spolky, rodiče zaplatí i tisíce měsíčně. Přesto je o skupiny velký zájem.

„V Praze jsme během 24 hodin věděli, že těch žádostí je tolik, že kdybychom přijímali další, tak už bychom jim nemohli vyhovět, protože by nebyli peníze,“ popisuje velký zájem mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Petr Habáň.

Kristina Lamperová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme