Deutschlandradio: Přechod na DAB+ nám výrazně sníží náklady na distribuci

12. říjen 2017

Ředitel rozhlasového domu Stefan Raue sice potvrdil, že expanze digitálního rádia přinese zvýšené náklady, nicméně tato investice se později vrátí.

Rozhlasová rodina Deutschlandradio nadále podporuje, podobně jako veřejnoprávní ARD, rozvoj pozemního digitálního rozhlasu DAB+. Její nový šéf Stefan Raue v tiskovém prohlášení uvedl, že v souvislosti s omezováním pokrytí VKV signálem vidí velké úspory. „Ve střednědobém horizontu můžeme snížit technické náklady o čtrnáct milionů euro ročně,“ konstatoval Raue. V přepočtu by tedy šlo o částku překračující 360 milionů korun.

Stefan Raue sice potvrdil, že expanze digitálního rádia přinese zvýšené náklady, nicméně tato investice se později vrátí. Rozhlasový dům Deutschlandradio již dříve oznámil, že je připraven opustit pásmo VKV za podmínky, že tyto kmitočty již nebudou opět přidělovány žádnému dalšímu subjektu. „Společně jsme připraveni hledat řešení, která pomohou jak spotřebitelům, tak i všem účastníkům na trhu,“ uvedla v tiskové zprávě skupina, která je provozovatelem stanic Deutschlandfunk, Deutschlanfunk Kultur a Deutschlandfunk Nova.

autor: lukpo
Spustit audio