Digitální hitová stanice NDR Plus dostupná nově ze satelitu v celé Evropě

18. leden 2017

„Cíl, nabídnout tuto stanici všem zájemcům, byl vstupem do satelitní distribuce naplněn,“ konstatovala Direktorin des NDR Landesfunkhauses Hamburg.

Veřejnoprávní stanice NDR Plus, která se zaměřuje na hity let minulých v kombinaci s největšími německými šlágry, už je dostupná nejen v severoněmeckých DAB+ multiplexech, ale také prostřednictvím satelitní distribuce na družici Astra, pozice 19,2 stupně východně. Znamená to, že program je nyní k dispozici prakticky v celé Evropě, a to včetně České republiky a Slovenska. Signál stanice pochopitelně není kódován.

„Pozitivní reakce řady našich posluchačů ukazují, že nabídnout formát čistě popové rozhlasové stanice doplněný o severskou německou atmosféru bylo správnou volbou. Cíl, nabídnout tuto stanici všem zájemcům, byl vstupem do satelitní distribuce naplněn,“ konstatovala Direktorin des NDR Landesfunkhauses Hamburg. Majitelé přijímačů s funkcí HbbTV mají k dispozici přehledného programového průvodce, kterého lze vyvolat po stisknutí červeného tlačítka na dálkovém ovladači. Vysílány jsou i informace o aktuálně hraných interpretech a skladbách.

Parametry příjmu: Astra 1M (19,2 stupně východně), 12266/H, SR 27500, FEC 3/4, norma DVB-S, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio