Digitální rádio DAB+ je dostupné i v Asii a Tichomoří, spustila ho Indonésie

3. květen 2016

Přijetí této rozhlasové platformy přinese posluchačům bohatší programovou nabídku a nákladově efektivní a zároveň ekologickou distribuci signálu.

Digitální rádio DAB+ nebude pouze doménou Evropy, i když hlavní zájem o tuto technologii se předpokládá v následujících letech právě na „starém kontinentu“. Majitelé přijímačů s DAB+ ho nově uplatní i v Indonésii, kde je možné signál zachytit v hlavním a zároveň největším městě Jakartě. Indonésie může být pro digitální pozemní rádio jedním z klíčových trhů. Populace se tu počítá na více než čtvrt miliardy lidí, což je pochopitelně pro DAB+ technologii velice dobrá zpráva. Zároveň lze realizovat prodej přijímačů za velice nízké ceny.

„Gratuluji Indonésii, která je klíčovým trhem v Asii a Tichomoří, že se rozhodla pro spuštění digitálního rádia DAB+. Přijetí této digitální rozhlasové platformy přinese posluchačům bohatší programovou nabídku a nákladově efektivní a zároveň ekologickou distribuci rozhlasového signálu,“ uvedla Joan Warner, generální ředitelka Commercial Radio Australia a zástupkyně WorldDAB Asia and Pacific. V současné době je DAB/DAB+ rádio k dispozici ve více než čtyřech desítkách zemí, mezi něž se může počítat i Česká republika.

autor: lukpo
Spustit audio