Digitální rádio vymaže v Norsku rozdíl mezi městy a venkovem

2. prosinec 2016

Aktuální průzkum popularity digitálního rádia v Norsku říká, že 64 % posluchačů využívá každý den minimálně jednu, nebo více digitálních platforem.

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ v Norsku, kde již příští měsíc začne vypínání analogového rádia VKV, vymaže pomyslně rozdíl mezi velkými městy a venkovem. DAB+ umožní, že obyvatelé všech lokalit budou mít k dispozici stejnou programovou nabídku. Jediným rozdílem bude pochopitelně regionální odpojování. Tento stav by v prostoru VKV rozhlasu nebyl vůbec myslitelný. DAB+ využívá v současné době sedm s deseti domácností.

Aktuální průzkum popularity digitálního rádia v Norsku říká, že 64 % posluchačů využívá každý den minimálně jednu, nebo více digitálních platforem. V současné době poslouchá výhradně digitální rozhlasové stanice, tedy ty, které by bez tohoto způsobu distribuce nemohly existovat, více než dva miliony Norů týdně. Co dohánět má ještě Norsko v oblasti automobilů. Vlastnictví takového přijímače deklarují tři z deseti obyvatel. Ukazuje to na skutečnost, že většina z nich tento krok provede na poslední chvíli.

autor: lukpo
Spustit audio