Digitální rozhlas DAB+ ve všech velkých městech Austrálie, míří i na Tasmánii

18. červenec 2017

Australský regulátor ACMA nyní připraví podmínky pro zahájení DAB+ vysílání v Canbeře, Darwinu a Hobartu, tzn., že bude s dotčenými subjekty jednat o spuštění celého procesu.

Digitální rozhlasové vysílání DAB+ expanduje s pokrytím po celé Austrálii. Tento způsob distribuce signálu si mohou nově naladit také zájemci v Canbeře, tedy na jihovýchodě, a Darwinu, který se nachází na severu země. Australský telekomunikační a mediální regulátor taktéž připravil podmínky pro zahájení vysílání DAB+ v Hobartu (ostrov Tasmánie). Do budoucna je tak již zajištěno pokrytí signálem ve všech velkých australských městech.

Australský regulátor ACMA nyní připraví podmínky pro zahájení DAB+ vysílání v Canbeře, Darwinu a Hobartu, tzn., že bude s dotčenými subjekty jednat o spuštění celého procesu a přidělování jednotlivých vysílačů. Tamní vláda rovněž vyzvala ACMA, aby usnadnil zavádění digitálního rozhlasového vysílání na regionální úrovni. „Dokončení pokrývání signálem hlavních australských destinací je pouze začátkem. Komerční rádia naznačují, že existuje mnoho regionálních vysílatelů, kteří mají zájem nabízet své služby digitálně,“ uvedl Richard Bean, předseda regulátora ACMA.

autor: lukpo
Spustit audio